BU 2/2001

4.september 2001 kl 1300 i Helga Engs Hus, Blindern

Til stede: Hilde, OIS og Hege

 

SAK 3/01

Oppsummering fra tegnspråkseminaret i Tanzania-Hilde har skrevet en foreløpig rapport. Hege fyller ut de manglende punktene fra den siste dagen, og gjør ferdig rapporten. ATLAS trenger en rapport i forbindelse med evalueringen av seminaret - og vi sender et eksemplar til forbundsstyret i NDF.

 

Vedlagt rapporten må vi skrive et brev om visjonen til utvalget, hva vi vil gjøre nå i første omgang med prosjekt på Madagaskar. Vi må også informere om at vi ble spurt av Malawi og Zimbabwe om hjelp til prosjekter der nede. I Malawi er situasjonen kritisk, helt på bånn.

 

SAK 4/01

Diskusjon om hva NDF kan forkortes på engelsk: NNAD- Norwegian National Association of the Deaf? BU på engelsk blir kanskje Development Commission- DC?

 

SAK 5/01

Vi har mottatt en e-post fra Dimby på Madagaskar- han spør etter adressene til Atlas-alliansen og NDF for å takke dem direkte for støtte til seminaret. Han informerer også oss om at temaet på neste RSESA tegnspråkseminar er "Education of deaf people".

 

SAK 6/01

Hilde skal møte Sissel Gjøen i morgen, og vi er enige om at hun da skal spørre hva NDF vil med utvalgets arbeid i framtiden. De bør prøve å få definert utvalgets mandat- hva er NDFs visjon og formål med bistandsarbeid? Er det mulig med timelønn for vårt arbeide? Visittkort på engelsk trengs, samt egen e-postadresse (NDF eller deafnet). Bistandsutvalget trenger også tilgang til manualer fra WFD, vi må be NDF om å finne disse frem.

OIS skriver visjon for arbeidet vårt i bistandsutvalget. Vi trenger også å lage delmål/strategier for prosjektarbeidet, med utgangspunkt i retningslinjene fra WFD (se om vi finner dem).

 

SAK 7/01

Bistandsseminaret 5-7 oktober utsettes kanskje til februar. Hilde har sendt e-post til de andre bistandsarbeiderne i Norden og spurt om seminaret skal avholdes eller utsettes. Hilde har prøvd hardt å få tak i forelesere, men ingen kan akkurat den helga (siste helg i høstferien). Wallin- om tegnordbok? SAP inviteres? Sponse en fra Afrika til å komme og høre på om ordbok? (vi har litt penger til overs fra Tanzania-turen).

 

 

 

Hege R. Lønning

sekretær