(DT 13/1971)

Andreas Einarsen

f. 17.07.1911

Døves Tidsskrift 13/1971:
Andreas Einarsen, Kleivaveien 9, 8000 Bodø, fyller 60 år 17. juli.

Etter endt skolegang på døveskolen i Trondheim, var Andreas i 15 år med sin far på frakteskute ved Skarstad. Mye av denne tiden var han også med på Lofot-fiske, og han er fremdeles veldig glad i å fiske. Senere, i 1940, flyttet han til Bodø, hvor hanfikk arbeid som forskalingssnekker. Fra 1961 fikk han abreid som snekker i Bodin kommune, senere Bodø kommune, hvor han fremdeles eri full aktivitet på arbeidsplassen.

I 1945 giftet Andreas seg med Henny Amundsen. I ekteskapet har de to barn, en sønn og en datter. Han er nå en stolt bestefar for to barnebarn.

Andreas og Henny har sammen bygd seg en vakker enebolig. Han har brukt mye av sin fritid på dette huset, som ble ferdig i 1960.

Innenfor døvearbeidet har Andreas også gjort seg bemerket. Han har i mange år sittet som kasserer i Salten kr. Døveforening, og dette vervet har han stadig. En periode har han også sittet som foreningens formann. Ellers har han gjort en bemerkelsesverdig innsats med oppussing, reparasjon og dugnader på feriehjemmet "Møllebekken".

Det er ikke "nei" i hans munn når venner og naboer ber om hans hjelp. Så allsidig og hjepsom han er, blir han satt stor pris på. Han har dessuten tegning og kunstmaling som hobby, og er også på dette området så dyktig at noen hver kan misunne ham. En kan også undre seg over hvor sprek han er. Han er i fin form og i full aktivitet, med humør og energi i god behold.

Vi ønsker deg, Andreas, hjertelig til lykke med 60 års dagen, og alt godt for årene som kommer.

Jola