(TT 2/1964)

Anton Skilbred

f. 13.11.1898

Døves Tidsskrift 19/1968:
Anton Skilbred, Hougensgt. 11, 3100 Tønsberg, fyller 70 år 13. november. Han er født på Høyjordet i Andebu, og etter konfirmasjonen i 1918 begynte han i arbeid. Han har arbeidet som skreddersvenn i Tønsberg i hele 42 år.

Anton Skilbred har vært medlem av Vestfold Døveforening i 47 år. Han har sittet i foreningens styre i mange år, som nestformann, kasserer og styremedlem, og han har også vært materialforvalter på feriehjemmet "Skogsua". Tillitsvervene har han skjøttet godt, hvilket er kommet både foreningen og feriehjemmet til gode. Han var i sin tid også formann i Vestfold Døvesjakklubb i 5 år. Han har deltatt meget aktivt i loddsalg for Døves Volvolotteri, og i året 1965 solgte han nesten 40.000 lodd. En enestående prestasjon! Foruten å stå og selge ved lotteribilen i Vestfolds byer solgte han en mengde loddbøker til firmaer. Han har vist seg som landets dyktigste døve selger. Helt siden han var skolegutt har han vært fotballentusiast, og som medlem av "Tønsberg-Kameratene" har han hjulpet til med loddsalg også der, hvor han er aktet for sin innsats.

Men han har ikke bare holdt seg i Vestfold. Han har vært mye på reise. Blant annet har han deltatt i 7 landsmøter og 2 nordiske døvekongresser, samt ved et internasjonalt sjakkmesterskap for døve i Stockholm. Han er godt kjent, likt av sine mange venner, ogv i kjenner ham som en hyggelig og munter kamerat, som vi seter pris på.

Anton Skilbrei og hans kone Aasta har et koselig hjem, hvor det blir vist stor gjestfrihet.

Vi sender vår gode venn Anton våre beste hilsener og gratulasjoner i anledning 70 års dagen.

Alf Melgaard.