(TT 18/1956) (TT 12/1970)

Arvid Røstad

f. 18.06.1905

Han var en habil idrettsmann, som medlem av Døves Idrettslag, Trondheim, og idretslaget Verdal, og han har deltatt både i inn- og utland. Han har en meget pen premiesamling. Han har også vært et meget trofast medlem av Innherreds Døveforening helt fra starten av, og han har vært en god hjelper for foreningslivet der.

Røstad har drevet som gårdsarbeider i hjembygden sin fram til 1963, da han måtte slute på grunn av en langvarig og hardnakket hofteskade.


Døves Tidsskrift nr. 12, 1970:
Arvid Røstad, Søgstad, 7600 Levanger, fyller 65 år 25. juni. Han er født i Verdal, og gikk døveskolen i Trondheim. Etter endt skolegang drev han som gardsarbeider i hjembygden sin.

I hjembygden deltok han mye i friidrett for bygdelagene. Han var en tid medlem av Verdal Idrettslag, og en tid stod han i Froi Idrettslag. Dessuten ble han medlem av Døves Idrettslag i Trondheim, hvor han nå er æresmedlem. Sitt første mesterskap blant døve tok han i Trondheim i 1924, under Nordisk døvekongress. Siden tok han en rekke mesterskapsmedaljer, 17 i tallet, og 12 medaljer i nordiske døvemesterskap. I verdensmesterskapene for døve tok han en gull- og to bronsemedaljer (i Tyskland og England). Den sterkeste klubbrekorden i sitt bygdelag satte han 1. august 1931 i Overhalla, med 13.38 m i tresteg. I juli 1931 ble han Triangel-mester i stav i Skatval med 3.26 m. Dette resultatet er ennå ikke slått etter snart 40 år. Sitt siste døvemesterskap tok han i Trondheim i 1948, i stavsprang. Da var han 43 år gammel!

I tillegg til at Arvid er æresmedlem i Trondheim, har han Norges Døve-Idrettsforbunds fortjenstmedalje, og det er en hedersbevisning han setter stor pris på.

Han har dessuten vært medlem av Vinne og Ness Turnforening, og da denne turnforeningen i 1967 hadde 30 års jubileum, deltok Arvid i festlighetene, hvorunder han ble overrakt blomster som medlem nr. 1!

Arvid var også en av de første medlemmene da Innherreds Døveforening (nå Nord-Trøndelag Døveforening) ble stiftet i 1922.

I dag driver Arvid hjemme. Han har et trivelig hjem sammen med sin bror Kåre, et hus de har oppført sammen. I de 5-6 siste årene har Arvid vært hemmet og arbeidsufør som følge av en hofteskade, og han er under legetilsyn. Vi gratulerer med dagen og ønsker god bedring.

J. H.