(DT 13/1971)

Dagny Nesse

f. 17.08.1921

Døves Tidsskrift 13/1971:
Dagny Nesse (f. Solbø), Skytterveien 31, 5000 Bergen, fyller 50 år 17. august. Hun er fra Florø. Til tross for dårlig hørsel, klate hun å følge undervisningen i normalskolen. Senere fikk hun seg arbeid i Bergen, hvor hun først ble med i hørselvernforeningen og deretter i Bergen Døveforening. Blant de døve har hun funnet trivsel og vært meget aktiv. Hun har bl.a. vært formann i Døves Dameklubb, styremedlem i Bergen Døveforening, med i en rekke komiteer, vært landsmøterepresentant og varamann til landsstyret. Hun er dessuten en av de (dessverre) få damene som våger seg på talerstolen.

Personlig er Dagny en hjertevarm og populær dame, gift med Harald, og de tre vakre jentene de har satt til verden er allerede blitt til stor nytte som tolker for de døve. De to eldste er nyttet som lærere på tegnspråkkurs (begge gift), og den eldste, Vigdis, er nå ansatt på Norske Døves Landsforbunds hovedkontor.

Gjennom sin aktivitet innen døveorganisasjonen har Dagny vunnet seg mange, mange gode vennre landet over, som allerede vil sende henne sine varmeste tanker og ønsker på 50 års dagen.