(Privat bilde)

Lars Dymbe

f. 23.06.1890

Døves Tidsskrift nr. 12, 1970:
Lars Dymbe, 5710 Skulestadmo, Voss, fyller 80 år 23. juni, enten dere tror det eller ei! Jeg kan ihvertfall vanskelig tro det, men kirkeboken pleier å ha rett, så ikke kom med for sterke protester!

Lars gikk først på døveskolen i Trondheim. Etter konfirmasjonen i 1909 gikk han to år på landbrukskurs for døve. Siden har han delvis arbeidet på garden hjemme. I lang tid var han på prestegarden på Voss, senere på folkehøyskolen. Han var også en tid på en gard nær Drøbak, og mange døve i Oslo vil sikkert huske ham fra den tiden. I de senere årene har han vært hjemme hos sin brorsønn og hans fmailie, hvor han har hjulpet itl med forskjellige slags arbeid på garden.

Lars har hatt mange gledestunder i livet, og han har gitt oss andre mange gledestunder. Men ett av de lykkeligste øyeblikkene i hans liv var sikkert da brorsønn-familien gav sin sønn navnet Lars. Det var en fryd for vår Lars, og en stor ære for den lille Lars.

I vinter var Lars en del syk, men nå ser det ut til at kreftene kommer igjen, og han gleder seg til å ta fatt på arbeidet som før. Han har en egen evne til å få kontakt med alle. Han er elsket og meget aktet i hjembygden og langt utover.

R.H.