(TT 12/1953)

Ole Fristad

f. 1903 - d 17.05.1961

Tegn og Tale nr. 12/1961:
Skofabrikkarbeider Ole A. Fristad, Bergen, døde plutselig natten til 17. mai. Han var nær 58 år gammel.

Fristad var født ved Askevold i Sunnfjord og han gikk på døveskolen i Trondheim. Men siden konfirmasjonen har han holdt til i Bergen, hvor han også opparbeidet seg til en dyktig fagmann. I Bergens Skofabrikk var han ansatt i mer enn 30 år, så han kunne se tilbake på trofast tjeneste.

I Bergens Døveforening og Døves Idrettsklubb var han også meget benyttet. I foreningen som vaktmester i en rekke år, hvor utleie, åpningstider og vedlikeholdsarbeider var underlagt Fristad både i foreningen og huset. Han skjøttet her sitt arbeide så samvittighetsfullt at det sto stor respekt av ham. For Døves Idrettsklubb var han i nærmere 30 år klubbens og hyttens kasserer.

Vi kan bare beklage hans tidlige bortgang, men vi takker ham av hjertet for alle tjenester han har gjort gjennom mange år.

Fristad ble begravd lørdag 20. mai, og det var møtt fram en meget stor skare av venner, bekjente og arbeidskamerater. Båren hadde et vell av vakre blomster. Det ble lagt ned krans fra Døveforeningen ved formann Nesse og fra Døves Idrettsklubb ved formann T. Sander. Ellers fra familien, arbeidskamerater m.m. Pastor Hammer forrettet. Fristad ble begravd på Møllendal. Fred med hans minne.

H. N.