(TT 4/1970)

Solveig Larsen

f. 21.02.1910

Døves Tidsskrift nr. 4, 1970:
Solveig Larsen (født Berntsen), Bredgaten 23, Oslo 1, runder 60 år 21. februar, utrolig, men sant. Populære «tante» Solveig, som er hørende, er født i Vang, Hedmark, og er gift med den ikke ukjente Johan Larsen. Som ung pike flyttet hun til Oslo, hvor hun har arbeidet som husholderske på Bærums Verk. Hun har deltatt aktivt i Bærums Verks Sangkor. Da dette sangkoret leide Døves hytte i Lommedalen, ble Solveig og Johan kjent med hverandre, og det ble kjærlighet ved første blikk. De giftet seg i døvekirken i året 1951.

Solveig er en meget aktiv dame når det gjelder å hjelpe de døve. Tegnspråket mestrer hun til fullkommenhet, så en skulle tro hun hadde døve foreldre og derfor hadde vokst opp med det. Feriehjemmet «Skaug» har hun omfattet med stor interesse. Der har en alltid glede og hygge av hennes hjelpsomhet. Alltid har hun vært villig til å gi en håndsrekning ved fester, tilstelninger for eldre etc. De døve som kommer på feriehjemmet, kaller henne populært for «kaffemor». I det stille har hun sydd og gitt mange pene og nyttige ting, som f.eks. lampeskjermer. Som «tante» for alle de barna som kommer til feriehjemmet, er hun elsket og avholdt som få andre.

Vi vil med dette få sende vår hjerteligste gratulasjon med dagen, og vi håper at vi fortsatt i mange år skal få gleden av å ha Solveig fullt aktiv blant oss, som det høyt aktete og verdifulle medlemmet hun er av vår forening.

Karin Jensen