(DT 15/1968)

Synnøve Lindquist

f. 07.09.1908

Døves Tidsskrift 15/1968:
Synnøve Lindquist, Waldemar Thranesgt. 15, Oslo 1, populært kalt "tante Synnøve", runder 60 år 7. september. Hun er en stillferdig kvinne, men med et lunt glimt i øyet. Hun har en festlig måte å komme med sine replikker på, og da er ikke latteren langt unna.

Synnøve er fast vikar på Skådalen døveskole, hvor hun har vært i en årrekke. At barna der er glad i sin "tante", er naturlig, for hun steller godt med de. Og at de savner henne når hun ikke er på skolen, er forståelig.

Synnøve, som er fra Østfold, er gift med Sverre Lindquist, som i flere perioder har vært formann i Oslo Døveforening, og hun har vært ham en god støtte i arbeidet. I sitt ekteskap har de to kjekke døtre, som begge er gift. Den ene av dem er Sonja Olsen, som jo er blitt kjent som en ualminnelig god tolk for døve. Og så har de barnebarnet Sølvi, som besteforeldrene forguder.

I Oslo Døves Kvinneforening har Synnøve sittet som formann i flere år. Her viste hun gode administrative evner, og det var mange som beklaget det da hun måtte trekke seg tilbake da pliktene i hjemmet og på skolen ble for krevende til at hun kunne fortsete i vervet.

De som har samarbeidet med Synnøve, har bare hatt glede av det. Er det noen som kan lage god mat med særpreg, så er det hun. Hennes dyktighet kan ikke diskuteres. Og hun får arbeidet unna. Det går som en lek, og enda får hun tid til overs til en spøk.

Alle vi som har lært Synnøve å kjenne, setter stor pris på hennes gode egenskaper, hennes vennlighet og gjestfrihet. Og det er sikkert mange som vil sende henne de varmeste gratulasjoner på 60 års dagen.

Karin Jensen